Dirk Huckriede

Dirk_Huckriede
PUBL ChangeVision LinkedIn Badge

Mijn achtergrond in wetenschap en onderzoek, mijn ervaringen als manager van IT-organisaties, mijn vakmanschap in business/IT veranderprocessen en het werken met allerlei vormen van beeld en tekst, heb ik gecombineerd in twee takken van dienstverlening:

Ik ondersteun verandertrajecten op het grensvlak van business en IT door een duidelijke communicatie strategie te ontwerpen. Vervolgens realiseer ik deze strategie door visuals, animaties, infographics, korte films, foto’s, teksten, presentaties en voice-overs te maken. Ik zorg ervoor dat het doel en de resultaten van de verandering klip en klaar worden uitgelegd door een (beeld)taal samen te stellen die past bij de organisatie én de veranderdoelen. Ik kan dat zowel voor specifieke doelgroepen als voor een breed publiek en ik opereer regelmatig als rechterhand van de programma- of verandermanager, CIO of directeur. Ik leg tevens met foto, video of tekeningen workshops en corporate events vast, waarbij ik de focus leg op de interactie tussen de spreker(s) en de deelnemers.

Daarnaast ben ik een resultaatgerichte consultant, coach, docent en examinator. Ik karakteriseer mezelf als beschouwend, analytisch, pragmatisch en ben sterk gericht op kwaliteit en plezier in het werk. Ik heb een open, integere houding en een inspirerende en soms confronterende wijze van communiceren. Ik ben verbonden aan een aantal business schools en ben daar (kern)docent business information, geef IT-gerelateerde masterclasses, doceer onderzoeksvaardigheden en ben onderzoeks- en afstudeerbegeleider.